Pupil van de Week: Wessel Jansen! - FC de Rakt

Pupil van de Week: Wessel Jansen!

5 oktober 2021 22:15

Bart Kuijpers

De negenjarige Wessel Jansen mag zondag de aftrap doen van FC de Rakt 1 tegen Vorstenbossche Boys 1. Een leuke wedstrijd die FC de Rakt gaat winnen, denkt Wessel.

Wessel speelt als spits in JO11-02. Hij heeft dit jaar nog niet gescoord, maar dat komt nog wel. Kampioen gaat zijn team niet meer worden. “We hebben alle drie de wedstrijden verlopen, dus ik denk het niet”, zegt Wessel. Gelukkig is het wel een leuk team. “We zijn allemaal vrienden.”

Wessel heeft verder geen broertjes of zusjes bij de club; zijn zusje zit op paardrijden. Mama helpt soms wel mee met de training. 

Zijn favoriete club is Ajax en Frenkie de Jong is zijn favoriete voetballer. Zelf hoopt Wessel later in het eerste elftal te komen. “Dat zou ik heel leuk vinden.” Maar ook nu vindt hij het al heel leuk bij de club. “Ik vond het Kerstballentoernooi erg leuk en ook toen we gingen tennissen bij Park Hoeven”, zegt Wessel, die mooi alleen op de fiets kan komen omdat hij lekker dichtbij woont.

Voetballen vindt Wessel het allerleukst, al gaat hij via Sjors Sportief 2 andere sporten proberen, zoals tennis en wedstrijdzwemmen. “Ik wil wel blijven voetballen maar nog iets erbij doen.” En overdag vindt hij het ook leuk om met vriendjes te gaan spelen, te fietsen of te gamen.

Zondag mag hij de aftrap doen bij de wedstrijd van FC de Rakt tegen Vorstenbossche Boys. Wessel denkt dat onze club met 4-2 wint!

Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!