Pupil van de Week: Jip Jansen!

3 november 2021 23:15

Bart Kuijpers

De negenjarige Jip Jansen is aanstaande zondag Pupil van de Week. Jip denkt dat De Rakt met 3-0 wint.

Jip speelt in JO10-1. "Ik speel het liefst in de spits of voorin, maar als ze mij op een andere plek nodig hebben dan kan dat ook hoor." Jip heeft dit jaar al drie keer gescoord. En mede daardoor maakt het team nog kans om kampioen te worden. En het helpt daarbij dat het een echt vriendenteam is, zegt Jip. "Ik was eerst bevriend met Noa, Cas en Jerome, maar nu ook met de rest van het team."

Pap en mam zijn trouwe supporters en papa is af en toe invaltrainer. "Het is een heel gezellige club waar ze veel leuke activiteiten organiseren", zegt Jip over de club. Het opblaaskussen dat pas was neergezet, vond hij ook erg leuk. Wel heeft Jip nog een tip: het ophangen van een kapstok onder het afdak bij de ingang van de kantine. "Doordat de kleedkamers niet gebruikt morgen worden en de kantine vaak dicht is, kunnen we onze jassen nergens anders ophangen of ze worden nat van de regen."

Als hij thuis is dan doet Jip graag aan fietscrossen, trampoline springen, skeeleren en voetballen. "Maar ik ga ook wel eens met papa vissen", zegt Jip. 

Over wat hij later wil worden, mag geen misverstand verstaan: profvoetballer! Eerst in het eerste van FC de Rakt en daarna naar PSV, daarvan droomt Jip. Wie zijn idool is? Nou dat zijn er veel. Memphiss, Ronaldo, Messi en Lewandowski zijn er vier van. 

Zelf gaat hij zondag eerst de aftrap doen bij FC de Rakt tegen NLC'03, een wedstrijd die zal eindigen in 3-0, denkt Jip.
Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!