Met spoed gezocht: vrijwillers die QR-controles willen doen

5 november 2021 11:30


Met ingang van morgen gelden er nieuwe coronaregels voor de sportsector. Om de overlast tot een minimum te beperken worden er nu vrijwillers gezocht die QR-codes willen scannen. Iedereen die gescand is krijgt toegang tot kleedkamers en kantine. Er wordt nog gezocht naar een oplossing om ervoor te zorgen dat iedereen maar één keer gescand wordt. Bijvoorbeeld door te werken met polsbandjes of stempels. "Het is geen leuke maatregel, maar we gaan wel proberen hem goed uit te voeren", zegt clubvoorzitter Erik Sanders.

Wat verandert er? 
  • Iedereen die toegang wil tot het clubhuis, kleedkamer en terras moet een QR-code hebben. Dat geldt ook voor bezoekjes aan het toilet of voor het afhalen van bijvoorbeeld een barbestelling. Let wel: alle vrijwilligers in functie (trainers, leider, scheidsrechters, QR-code checkers, barpersoneel etc) zijn uitgezonderd van deze maatregel. 
  • Iedereen die geen QR-code kan overleggen kan dus geen gebruik maken van de voorzieningen. Zo moeten spelers in dat geval zich bijvoorbeeld buiten omkleden. 
  • Voor toeschouwers geldt dat zij de wedstrijden kunnen bekijken zonder QR-code, maar om de kantine te betreden moeten ze wel een QR-code hebben. Ook ouders die hun kinderen willen begeleiden met bijvoorbeeld het naar de wc gaan, geldt dat ze daarvoor een QR-code moeten laten zien. 

Vervelend
"Het was voorheen al een uitdaging, en dat is nu nog een stuk meer het geval", zegt Sanders. "Het vraagt ook weer veel van onze vrijwilligers." Bij deze doet hij een oproep aan leden of ze komend weekend al QR-diensten willen draaien. Voorlopig zullen de QR-diensten gedraaid worden in het weekend en bij de trainingen op dinsdag en donderdag. Uiteraard zijn er vrijwilligerspunten te behalen. 

Sanders is ongelukkig met de opgelegde maatregelen. "Maar het gaat er niet om of ik het er mee eens ben of niet. De overheid heeft aangegeven begrip te hebben voor de moeilijke situatie waarin wij als clubs zitten. Afhankelijk van de mate waarin iedereen zich probeert te houden aan de regels worden de maatregelen aangepast. Wij roepen onze leden dan ook echt op om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het laatste wat wij willen is dat de kantines en kleedkamers weer helemaal moeten sluiten, of nog erger: dat de competities weer worden stilgelegd."

Voor meer informatie, bel 06 4492 4061. Aanmelden kan via info@fcderakt.nl.  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!