Pupil van de Week: Bram Vervenne! - FC de Rakt

Pupil van de Week: Bram Vervenne!

16 maart 2022 15:15

Bart Kuijpers

Aanstaande zondag mag Bram Vervenne de aftrap doen bij de wedstrijd tussen FC de Rakt en Cito. Bram is acht jaar oud en speelt in JO9. "Ik speel meestal op het middenveld of als verdediger", zegt Bram. Hij heeft dit jaar al gescoord!

Bram denkt niet dat ze dit jaar nog kampioen kunnen worden. "Maar volgend jaar misschien wel", vertelt hij. Dat moet dan gebeuren met een team waarin ook zijn vriendjes Melvin, Jayden en Tuur spelen. Papa en mama zullen erbij zijn om te supporten - en om klusjes bij de club te doen als dat nodig is.

Het leukste aan FC de Rak vindt Bram dat hij er lekker met zijn vriendjes kan voetballen en het is al helemaal leuk als er ook af en toe een springkussen wordt neergeet. Wie weet komt hij later wel in het eerste elftal. Maar een ander elftal mag ook. "Als ik maar lekker kan voetballen", zegt Bram. PSV is zijn favoriete club, maar echt een favoriete speler heeft hij niet. 

Behalve voetbal wil Bram ook graag leren skiën. En gamen en buitenspelen doet hij ook graag. Hij wil later het liefste Youtuber worden! Dan kan hij ook vertellen over diabetes (suikerziekte). Bram heeft sinds november 2020 diabetes Type 1 en dat is soms een beetje lastig met sporten. "Soms moet ik even naar de kant omdat ik een lage bloedsuiker heb en dan drink ik een pakje appelsap. Als mijn bloedsuiker te hoog staat heb ik weinig energie dus dat is wel eens vervelend", legt Bram uit. Maar hij heeft er niet minder plezier om! 

Zondag mag hij als Pupil van de Week de aftrap verrichten in de wedstrijd FC de Rakt 1 - Cito 1. Bram denkt dat ons eerste elftal met 2-0 wint. 

Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!