Pupil van de Week: Tuur Daris! - FC de Rakt

Pupil van de Week: Tuur Daris!

20 april 2022 16:30

Bart Kuijpers

De negenjarige Tuur Daris is de nieuwe Pupil van de Week. Zondag verricht hij de aftrap bij de wedstrijd tussen FC de Rakt 1 en Ulysess 1. Een wedstrijd die ons eerste elftal gaat winnen, want volgens Tuur krijgt Ulysess veel doelpunten tegen. En Tuur is keeper dus die kan dat weten.

Tuur speelt samen met zijn vriendjes Bram, Jayden en Melvin in JO9-1. Hij is keeper in het team maar toch heeft hij al een paar keer gescoord dit jaar. Kampioen worden is niet mogelijk, want er wordt geen stand bijgehouden. Maar dat maakt het plezier er niet minder om, zegt Tuur. 

En inmiddels is kleine broer Faas ook begonnen met voetballen bij De Rakt, Faas speelt in JO-7. Daarmee is de familie heel actief bij de club want papa is leider en zit in het jeugdbestuur. 

Wat vindt Tuur leuk aan onze club? "Er zitten veel vriendjes van school bij FC de Rakt", zegt hij. "En je kunt er fijn voetballen. Ook worden er allemaal leuke dingen gedaan, zoals een springkussen bij het begin van het seizoen." Tuur heeft twee voetbalidolen: Virgil van Dijk en Mattijs Branderhorst, de keeper van NEC. NEC is de favoriete club van Tuur! 

Tuur zou het leuk vinden als hij in het eerste elftal komt later, maar als dat niet gebeurt vindt hij het ook goed. Dan heeft hij meer tijd voor zijn andere hobby: gamen. En Tuur wil later architect worden, dus daar heeft hij ook veel tijd voor nodig.

Maar eerst mag hij zondag de aftrap verrichten bij FC de Rakt 1 tegen Ulysess 1. Tuur denkt dat onze club de wedstrijd met 3-1 gaat winnen! 

 

Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!