Pupil van de Week: Las van Rooij

19 mei 2022 12:15

Bart Kuijpers

Las van Rooij mag bij de laatste reguliere thuiswedstrijd van het eerste elftal dit seizoen de aftrap verrichten. Volgens Las wordt het een probleemloze 2-0 overwinning voor FC de Rakt in de derby tegen Festilent.

Las speelt samen met zijn vriendjes in JO8-2. Hij heeft dit jaar al een paar keer gescoord en ook al wat assists gegeven waaruit gescoord werd. Ook heel leuk, zegt Las. Kampioen worden kan niet meer, want er wordt niet om punten gespeeld. Maar dat maakt het er niet minder leuk om.

Las wordt bij De Rakt omringd door familie. Zo geeft zijn papa training op maandagavond en speelt zijn broertje Diem mee met het Rakkiebal. Las snapt dat wel: "Het is altijd gezellig bij de club. Er zijn leuke feestjes waarbij er allemaal luchtkussens en chips zijn. En ik vind het fijn dat er een kunstgrasveld is want dan kun je goed dribbelen."

Later hoopt Las zeker in het eerste elftal te komen, maar liever nog wordt hij profvoetballer. Als het kan bij PSV want dat vindt Las de mooiste club van Nederland en Mario Götze is zijn favoriete speler. Als dat niet lukt dan hoopt hij de nieuwe Freek Vonk te worden, want daar kijkt hij graag naar. Las doet niet aan andere sporten, maar hobby's heeft hij wel. "Ik vind het leuk om samen met opa fikkies te stoken", zegt hij. 

Als Pupil van de Week mag Las zondag de aftrap verrichten bij de laatste (reguliere) thuiswedstrijd dit seizoen. Hij denkt dat het eerste elftal met 2-0 gaat winnen van Festilent. 

Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!