Het FC de Rakt toernooi groter dan ooit: Toontje krijgt zun eigen muntje!

18 juni 2022 11:00


Gelukkig na 2 jaar coronapauze mag ook het FC de Rakt toernooi weer georganiseerd worden. En de toernooicommissie heeft er zin in, maar ook de deelnemers, want in alle jaren dat het Toontje Verkuijlen toernooi wordt georganiseerd is er nog nooit zo’n grote opkomst geweest. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 24, 25 en 26 juni op het Park Moleneind in Uden en heeft als thema Zomercarnaval. Werkelijk alle leden komen aan bod tijdens dit weekend van het allerjongste pupilletje, wat bij FC de Rakt Rakkiebal heet, de dames en heren tot de oudste veteraan.

Het 3 daagse toernooi start op vrijdagmiddag 24 juni met het sponsoren toernooi. De sponsoren worden vanaf 16.30 uur in de watten gelegd en bourgondisch ontvangen met een VRIJMIBO. Tijdens deze vrijdagmiddagborrel krijgen de deelnemers wat te eten en te drinken, zodat ze dit niet op hun bedrijf hoeven te doen. Vanaf 18.00 uur begint het sponsoren voetbaltoernooi op kleine veldjes op het hoofdveld van FC de Rakt. Er vind ook nog een finalespel plaats, wat net zo veel mee telt als het voetballen. Na de prijsuitreiking zorgt deejay Hallie voor vrolijke noten en kan het zomercarnavalfeest beginnen. Het is heel simpel de dresscode voor deze avond is: zomercarnaval.

Op zaterdag 25 juni wordt in de ochtend gestart met het dames- en herentoernooi. Maar liefst 12 dames en 30 herenteams zullen dan strijden in teams van 7 tegen 7 op halve velden om de Toontje Verkuijlen trofee, welke dit jaar trouwens voor het eerst een schaal is. Traditioneel is er ook de strijd om de Joost Wijdeven penaltybokaal, welke uitgereikt zal worden door clubicoon Joost Wijdeven.  Rond de klok van 18.00 uur vind de Joost en friends wedstrijd plaats wat ook in het teken van Zomercarnaval zal staan. Vele carnavalsclubs uit de gemeente Maashorst zijn uitgenodigd en zij zullen een ludieke wedstrijd spelen, waarin uiteraard Joost zelf ook zal scoren en er een bijzonder biertje na afloop gedronken zal worden. Dit onderdeel trekt meestal de meeste aandacht dus komt dat zien!

Na de prijsuitreiking zal het feestgedruis weer los barsten in het FC de Rakt clubhuis, waar het thema zomercarnaval opnieuw de hoofdmoot zal vormen. Dus twee keer hetzelfde pakkie aan is geoorloofd.

Toontje Verkuijlen, een van de grondleggers en jarenlang clubicoon van FC de Rakt, zou trots zijn op zoveel belangstelling voor zijn clubje. Speciaal dit jaar zal er trouwens een nieuw consumptiemuntje met zijn beeltenis erop gebruikt gaan worden tijdens de vrijdag en zaterdag van dit spraakmakende toernooi. De gewone FC de Raktmuntjes zijn niet geldig tijdens deze 2 dagen.

Op zondag 26 juni vindt tot slot het jeugdtoernooi plaats. In de ochtend wordt gestart met ouder-kind wedstrijden waarbij iedereen tegelijk aanwezig zal zijn.  Daarna kan het husseltoernooi van start gaan. Er staat tijdens het hele toernooi een grote stormbaan, waar de kinderen uit hun dak kunnen gaan. Er vind gedurende de dag een strijd plaats om de penaltybokaal, wat resulteert in een finaleronde van de penalty’s. Aan het begin van de middag vind de prijsuitreiking met aansluitend een loterij plaats, waarna het toernooi wordt afgesloten.

Kortom een enorm druk en gevarieerd weekend staat er te gebeuren bij FC de Rakt. Voor alle mensen die FC de Rakt nog niet goed kennen of die hun kinderen of zelf bij de gezelligste voetbalclub van Uden willen laten spelen, breng gerust een bezoekje tijdens dit weekend. De slogan van het FC de Rakt toernooi is al jaren: Méér dan voetbal alleen! en Toontje zou gezegd hebben: “Ik vijn het skitterend!”   

 

Noot voor de redactie:

FC de Rakt, Aalstweg 7, 5401 ZR Uden

Contactpersoon: Henk van den Broek, voorzitter toernooicommissie tel. 0641-817905

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!