Pupil van de Week: Teun van den Berg! - FC de Rakt

Pupil van de Week: Teun van den Berg!

7 februari 2023 14:15

Bart Kuijpers

Aanstaande zondag bij de thuiswedstrijd tegen Herpinia is het Teun van den Berg die als Pupil van de Week de aftrap mag verrichten. De alleskunner uit JO9-2 denkt dat het een spannende wedstrijd wordt.

De negenjarige Teun speelt in zijn team zowel voorin als achterin. Hij heeft dit jaar al gescoord en voorin voetballen vindt hij dan ook het leukste. Kampioen worden, dat kan nog niet, maar dat maakt ook niet uit want Teun vindt het leuk om met zijn vriendjes Ryan, Siem en Noah samen te voetballen. 

Teun is niet de enige van de familie bij FC de Rakt, zusje Daphne speelt bij JO8-2 en van dat team is hun papa de trainer. Teun hoopt nog lang bij De Rakt te blijven. "Ik vind dat we leuke trainingen hebben. Maar ook doen we leuke dingen zoals het jeigdkamp en het schaatsen", zegt Teun, die later hoopt in het eerste elftal te komen. Johan Cruijff is zijn favoriete speler (alhoewel Teun hierin moet vertrouwen op zijn vader, want zelf heeft hij Cruijff nooit zien voetballen) en Ajax is zijn favoriete club. 

Teun is heel sportief en gaat soms ook met zijn papa mee mountainbiken. Verder vindt hij dieren ook superleuk, zo speelt en knuffelt hij graag met dieren. Het is dan ook een echte beestenboel bij Teun, hij heeft twee konijnen (Lola en Nina) en twee cavia's (Mike en Ally). "En later hoop ik dierenverzorger in een dierentuin te worden." 

Maar eerst zondag de aftrap bij FC de Rakt 1 tegen Herpinia 1. "Ik denk dat De Rakt met 2-0 gaat winnen", voorspelt Teun. 

 

Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!