Pupil van de Week: Tigo van Dijk! - FC de Rakt

Pupil van de Week: Tigo van Dijk!

1 maart 2023 21:30

Bart Kuijpers

De achtjarige Tigo van Dijk mag zondag de aftrap verrichten in de wedstrijd tussen FC de Rakt 1 en Gassel 1. Een superbelangrijke wedstrijd want als De Rakt wint dan is het Periodekampioen. Tigo heeft er alle vertrouwen in, hij denkt dat het 3-1 wordt.

Tigo speelt in JO9-1 als middelvelder en aanvaller. Hij heeft dit jaar al vijf keer gescoord. Hij heeft het erg naar zijn zin. "We hebben een superleuk team en we spelen steeds beter", zegt Tigo. Hij vindt het erg leuk bij FC de Rakt en niet alleen vanwege het voetballen. "We doen ook vaak tafelvoetbal en ook het schaatsen vond ik heel leuk. Net als het op kamp gaan, daar hadden we echt veel plezier." Tigo hoopt later dan ook in het eerste elftal te komen. "Bij het beste team van de Rakt komen lijkt me echt heel leuk. Dan kunnen papa en mama iedere week naar mij komen kijken."

Tigo heeft twee zusjes, maar die zitten niet bij de club. "De ene zit op turnen en dansen en de andere is nog te jong om te sporten. Mama en papa proberen ook te kijken of ze club kunnen helpen en papa komt altijd kijken." 

PSV
Tigo speelt ook graag met zijn vrienden. "Ik vind gamen op mijn switch erg fijn. Ook ga ik wel eens karten met papa en probeer dan sneller te zijn. De laatste keer heb ik hem van de baan gebotst."

Wat hij later wil worden weet hij nog niet. "Als ik ooit heel goed word wil ik wel profvoetballer worden, maar als dat niet lukt dan weet ik het nog niet." De favoriete club van Tigo is PSV en Luuk de Jong is zijn favoriete speler. "Ik ben al met papa naar PSV wezen kijken, ik vind ze goed voetballen." 

Tigo heeft alle vertrouwen dat ons eerste elftal zondat periodekampioen wordt tegen Gassel. Voor nu wil hij nog tegen zijn trainers zeggen dat hij ze echt kanjers vindt. "Maar we zouden wel graag in de rust af en toe lekkere chips bij de ranja willen", heeft Tigo toch een klein verzoek. 

Nog even dit...
Aankomende zondag staat een belangrijke wedstrijd op de planning voor FC de Rakt 1. Kom jij ons eerste aanmoedigen? Zij hebben onze steun hard nodig! Bij winst maken we er een gezellig feestje van met z'n alle!

Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!