FC de Rakt strijdt voor plek in 3e klasse - FC de Rakt

FC de Rakt strijdt voor plek in 3e klasse

4 juni 2023 20:30

PR-commissie

Aanstaande zondag 11 juni neemt FC de Rakt het op tegen SVSH uit Someren-Heide. Thuis strijdt FC de Rakt voor een plek in de finale om een plek te bemachtigen in de derde klasse. Het team onder leiding van Eus Marijnissen wist zich direct voor de halve finale te plaatsen door tweede te worden in de competitie.

SVSH wist zondagmiddag te winnen tegen DEV Arcen met 1-0 en kwalificeerde zich als tegenstander in de halve finale. De ploeg wist in de blessuretijd de winnende goal te maken. FC de Rakt ontvangt de vierde klasser thuis op Park Moleneind. De Udense ploeg gaat voor het tweede seizoen op rij de strijd aan voor een plek in de derde klasse. ‘’We zijn ook dit seizoen weer zo ver gekomen. Dat zegt iets over de selectie, en de kwaliteiten binnen deze ploeg’’ zegt trainer en coach Eus Marijnissen.

Een combinatie van blessures en jeugdspelers laten spelen heeft de afgelopen weken gezorgd voor veel wisselingen in de wedstrijdselectie. ‘Veel jonge jongens hebben de laatste weken meer minuten gemaakt in de competitie. Dit hebben ze gedaan samen met de meer ervaren jongens, zo bereiden ze voor op de stap die ze aankomende zomer mogelijk gaan maken. Ook heeft meer jeugd de afgelopen tijd mee getraind, op deze manier zijn er ook al stappen gemaakt voor volgend seizoen.’’ vertelt oefenmeester Marijnissen.

‘’De selectie heeft er zin in! We zijn compleet en fit. We willen naar de finale en gaan er de volle 100% voor!’’ Wegens herstel is Marijnissen even uit de running geweest, maar inmiddels is hij weer aanwezig bij trainingen en wedstrijden.

 

SVSH eindigde als vierde in de 4e klasse E en wist net als De Rakt de tweede periode te veroveren. De Somer-Heidense ploeg promoveerde afgelopen seizoen van de 5e klasse naar de 4e klasse en eindigde dit jaar op de vierde plek achter ONDO uit Heusden-Asten. Met 41 doelpunten, scoort de ploeg minder makkelijk dan FC de Rakt (70). De topscoorder is S. Maas, met 11 doelpunten achter zijn naam.

 

Moedig de selectie aan en kom kijken!

 

FC de Rakt – SVSH

Aanvang 14:30

Park Moleneind

Delen

Lees meer over:
fc de rakt 1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!