Unieke jeugdtraining FC De Rakt succesvol

4 februari 2020 21:45

Seran van Gemert

FC De Rakt staat in Uden bekend om de goede sfeer en het ‘ons kent ons’-principe. Maar dat sluit niet uit dat de club ook ambitieus is. Jeugdspelers plukken de vruchten van een unieke trainingsmethode.Professioneel voetbaltrainer Ryan Robinson en oud-profvoetbalster Sandra Swinkels vormen de basis van de techniektraining voor de jeugd. Zij leren de jeugdspelers tactische en technische vaardigheden, en proberen daarnaast hun kijkgedrag te beïnvloeden. Dat doen ze door middel van aparte trainingsvormen zoals een drie-tegen-drie met twee ballen tegelijk.

“Chaos vormen waarin spelers hun eigen manieren moeten vinden om rust te creëren in het denken. Hierdoor zullen de spelers creatief worden en zich sneller ontwikkelen.”, legt Ryan uit, die ook jeugdtrainer is bij FC Den Bosch. “Ik vind dat elke speler de kans hoort te krijgen om getraind te worden door een trainer die het vak kent maar vooral elk individu weet te ontwikkelen. Talentontwikkeling is maatwerk! Daarom vind ik het juist leuk dat ik met FC Den Bosch bij een club train waar alles vanzelfsprekend is, maar ook met De Rakt bij een club waar de uitdagingen weer anders zijn. Mijn doel bij De Rakt is dat spelers enthousiast worden door de ontwikkeling die ze maken en daardoor groeien als speler, nog meer willen leren en liefde krijgen voor het spelletje.

(het artikel gaat onder de foto verder)


Het is mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen raken nadat zij hun aangeleerde technieken toepassen in partijvormpjes.” Jeugd Bestuurslid Rik van Duijnhoven was erg blij toen het duo vanaf 2018/2019 een wekelijkse training ging geven. “De Rakt profiteert hiervan doordat het beter opgeleide jeugdspelers krijgt met potentie om later in het eerste elftal te spelen. Maar dat vind ik van secundair belang. Van primair belang is de ontwikkeling van het kind op voetbalgebied. Zij krijgen de basistechnieken goed aangeleerd en dit geeft ze een goede basis in het voetbal en het geeft ze zelfvertrouwen. De Rakt doet dit omdat wij het niet meer dan normaal vinden dat voor een groep voetballers ook een gekwalificeerde trainer staat.”

De aanstelling van Ryan en Sandra ziet Van Duijnhoven vooral als eerste aanzet in de opleiding van betere voetballers. “Graag wil De Rakt de komende jaren ervoor zorgen dat ook de overige trainers op een hoger niveau komen. Dit willen we gaan doen door de huidige trainers aanvullender op te leiden, maar vooral door spelers van juniorenelftallen, dertien jaar en ouder, in te zetten als jeugdtrainer bij de pupillen en door spelers uit de selectie van FC de Rakt in te zetten als jeugdtrainer bij de junioren. We willen dat het normaal wordt dat oudere spelers jongere spelers opleiden. Deze spelers weten zelf hoe fijn het is om een goede trainer te hebben en ze mogen zo hun kennis doorgeven aan de volgende generatie generatie en tegelijkertijd iets teruggeven aan de club als vrijwilliger.”

Staat jouw kind ook te trappelen om te gaan voetballen, maar is hij of zij pas 4 jaar oud, dan biedt FC de Rakt de mogelijkheid voor Kaboutervoetbal.

Op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur bieden wij speciaal voor 4- en 5-jarigen kaboutervoetbal aan. Door middel van leuke en speelse oefenvormen laten we de kinderen kennis maken met het voetbalspel.

Is je kind wat ouder, of heb jezelf interesse meld je, hem of haar dan aan voor een vrijwillige training stuur een mail naar ledenadministratie@fcderakt.nl

Delen

Lees meer over:
Jeugd Trainingen
Gerelateerde artikelen:

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!