Histories kampioenschap FC de Rakt JO19-1 in 1e klasse na 1-4 winst bij v.v. Achates

V.V. Achates JO19-1

1 - 4

FC de Rakt JO19-1

Competitie

1e klasse 06

Datum

21 mei 2022 15:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Niersvallei
St. Janstraat 66
6595AD
OTTERSUM
tel. 0485-512446

Je wint of verliest maar je mag nooit een verliezer blijven, dan komt winnen vanzelf.
Van dit team speelt de kern al vanaf de mini F-jes bij elkaar, vandaar de regel hierboven.
Ze hebben samen als E-pupillen onder Frank van Stratum de KNVB regio beker een keer verloren maar ook gewonnen, het internationale Easter Open gewonnen. Daarna samen ook moeilijkere periodes overwonnen (pubertijd), maar onder 1e elftal speler Jaap van de Rakt en vertrouwen vanuit het voetbalhart van FC de Rakt is deze groep bij elkaar gebleven. 
Het kampioenschap in de1e klasse is dan ook de beloning voor hun, door als team er voor elkaar te zijn. Na dit kampioenschap schuiven de oudste drie door na de selectie van het 1e elftal en zullen de overgebleven talenten aangevuld worden van JO16. Een stap hoger naar de hoofdklasse ligt in het verschiet anders wordt het een nieuwe poging om kampioen te worden in 1e klasse.

De wedstrijd op zich stond geheel in het teken van het aanstaande kampioenschap, maar er moest nog wel gewonnen worden of minimaal gelijk gespeelt. Spanning dus bij de spelers, maar ook bij de trainer en staf die enorm hun best hadden gedaan om de jongens een onvergetelijke dag te bezorgen. Er werd een bus geregeld voor de spelers en als verassing nog een bus met het team dat Jaap van de Rakt al eerder tot aan de senioren trainde. Zelf opgeleide FC de Rakt spelers waarvan ook spelers die het 1e elftal bereikten maar nu als 4e elftal met grote aanhang Jaap en zijn talenten team kwamen aanmoedigen. Onder veel rook, vuurwerk, trommelgeluid en een enorm geluid van aanmoedigingen betraden de spelers het veld.

Je krijgt nooit een vrijgeleide van een club om kampioen te worden dus Achates deed enorm hun best om het FC de Rakt lastig te maken. Ondanks dat, en de spanning was het eerste wapenfeit  voor FC de Rakt, als Jurre van de Hoogen op de lat knalt. Daarna worden nog serieuze  kansen gemist. De aanmoedigingen van de oude O19 kern en de vele supporters die op eigen gelegenheid de moeite hadden genomen om de jongens te ondersteunen laten van zicht horen.

In de 28e minuut breekt Mans Verwaaijen de scoren open door alert te reageren in de 16 door de bal van dicht bij binnen te tikken 0-1. Als in de 41e minuut Nick Kruijsen de 0-2 binnen kopt lijkt het nog voor rust beslist. De tweede helft begint weifelt waardoor Achates zich terug in de wedstrijd kan spelen en in de 55e minuut weten ze met de 1-2 de aansluittreffer te maken. Achates kreeg opnieuw moed om het feestje van FC de Rakt te verstieren, maar trainer/coach grijpt in en laat zijn team weer het doel van de tegenstander opzoeken zonder zelf in de problemen te komen.

In de 37e minuut maakt Jurre van den Hoogen aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 binnen te schieten. Het geloof in een stunt eb nu ook Acates weg en als Abdi M Barbe in de 43e minuut nog wordt diep gestuurd behoud hij het overzicht en geeft de bal op de meegelopen en vrijstaande Jurre van den Hoogen die de bal in het lege doel schuift 1-4. Kort daarna is de wedstrijd afgelopen.

Achates vormt uit respect nog een erehaag voor de kampioenen van FC de Rakt die zich naar de kleedkamer begeven. Terwijl opnieuw de supporters met vuurwerk met rook bezit nemen op het veld heeft Jaap en staf alweer gezorgd dat de jongens opnieuw worden verast. Uit handen van de clubicoon mocht aanvoerder Nick Kruijsen de kampioensschaal in ontvangst nemen, dit onder gejuich en rond spetterend bier van de overige spelers.

Om het compleet te maken haalt Jaap een grote tas tevoorschijn met kampioenshirts waar ze nog heel lang plezier van kunnen hebben. Toen iedereen zijn shirt aan had begaven de spelers en staf zich naar een soort van bordes om het feestje met de fans en supporters verder te vieren. Daarna met de bus richting Uden waarbij de inzittende regelmatig door chauffeur Wim Wijdeven werden getrakteerd op een extra rondje rotonde, en ook de plaspauze ontbrak niet.

De dag werd vervolgd met een etentje en daarna werd het feest voortgezet bij de Stulp .      

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!