FC de Rakt wint met 2-0 van SES en neemt meer afstand op deze concurrent .

FC de Rakt 1 (zon)

2 - 0

SES 1 (zon)

Competitie

4e klasse H

Datum

12 mei 2022 20:00

Scheidsrechter

J.M.M. van Rossem

Accommodatie

Sportpark Moleneind
Aalstweg 7
5401ZR
UDEN
tel. 06-46038651

Een compleet programma op de donderdag, gelukkig heeft FC de Rakt een goede verlichting zodat er om 20:00 uur kon worden afgetrapt in tegenstelling tot clubs die voor donker klaar moesten zijn en daarom al vroeger aftrapte. Het bezoekende SES wist afgelopen weekend thuis te winnen van koploper Vostenbossche.Boys en kon vandaag bij winst in punten gelijk komen met FC de Rakt, dus een wedstrijd die er toe deed.

Het eerste plaagstootje deelde SES uit door gevaarlijk te zijn in de 16 maar al snel waren de beste mogelijkheden voor FC de Rakt en in de 22e minuut leverde dit dan ook de1-0 op als Melih Polat vanaf recht naar binnen dribbelt en de bal dan doorspeelt naar spits Thomas Mertens die deze kans verzilvert. Daarna blijf FC de Rakt de bovenliggende partij en moet er meer gescoord worden gezien de kansen maar het gebeurt niet en is 1-0 de ruststand.

Na rust blijft het spannend doordat er opnieuw slordig met de kansen wordt omgesprongen of stuiten op een uitblinkende keeper. Zodoende blijft SES hoop houden op de gelijkmaker. Gelukkig speelde de verdediging net als vorige week tegen SCMH een foutloze wedstrijd. De bevrijdende treffer kwam er dan toch, in de 78e minuut geeft Levi van Beek de bal vanaf rechts richting de 16 waar een verdediger de bal achterwaarts kopt en Melih Polat snel anticipeert, na een korte dribbel schuift hij de bal onhoudbaar in de hoek 2-0.

Qua spel bijna een kopie van de wedstrijd een week eerder met opnieuw 3 punten en dat is uiteindelijk het belangrijkste zodat FC de Rakt blijft meedoen in de top drie met als bonus een plek in de nacompetitie.   

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!