Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC de Rakt stelt nacompetitie voor promotie veilig na overtuigende 0-8 overwinning in en bij Gassel.

tel. 0486-422167

Er stond zeker iets op het spel vandaag, die overtuiging was er, Jorg, Cas en Peerke waren niet helemaal fit of geblesseerd maar waren net als alle andere selectie spelers aanwezig om bij winst met de staf een feestje te bouwen.

De opdracht bleef ook na het verlies van vorige week het zelfde, winnen en zoveel mogelijk doelpunten scoren. Beide opties zijn niet vanzelfsprekend maar de boodschap was heel duidelijk je moet het zelf afdwingen want op andere uitslagen heb je geen invloed.

Een overtuigender begin bestaat er niet als na de aftrap van Gassel, Rens van de Rakt direct doorjaagt op de terug gespeelde bal en deze weet te onderscheppen, hij dribbelt door tot in de 16 en schiet de bal voorbij de keeper 0-1, de klok staat op 12 seconden en daarmee is dit zeker een record. De vliegende start van FC de Rakt en in het bijzonder Rens van de Rakt krijgt in de 11e minuut een vervolg als hij opnieuw richting de keeper dribbelt maar zijn schuiver dit keer ziet tegengehouden, de weg kaatsende  bal is een prooi voor Thomas Mertens die de 0-2 binnen schiet.

In de 15e minuut is het Melih Polat die op rechts iets naar binnen dribbelt en met zijn linker de bal van afstand binnen schiet, zijn tweede op deze manier dit seizoen en de 0-3 in de wedstrijd. In de 27e minuut krijgt Melih Polat de bal op het middenveld aangespeelt en passeert meteen zijn tegenstander, de gespeelde  bal is aan de ruime kant maar hij red het net voordat een tegenstander erbij kan, daarna dribbelt hij 3 man voorbij en scoort beheerst de 0-4. Daarna worden de kansen even niet benut zodat dit ook de ruststand is.

Na rust wordt het scoren weer opgepikt in de 63e minuut als Bart van Geelkerken de hoekschop aan de linkerkant neemt en is het ``Rik knikt hem er in`` Rik van de Boom zijn rake kopbal betekent de 0-5. In de 67e minuut mag Levi van Beek aanleggen voor een vrije trap op 20 meter rechts ter hoogte van de 16, je ziet deze specialiteit wel eens op TV. Met zijn linker krult hij de bal over de muur in kruising 0-6, onhoudbaar en genieten als je dit als liefhebber mag aanschouwen.

Nagenieten mag Levi vanaf de bank met Rens en Nick want bij deze stand komen er natuurlijk de wisselspelers er in Talha , Gino en Jacky. Niet veel later komen ook Jeroen en Lars in het veld voor Robin en Melih. In de 86e minuut draagt Jacky van Boxtel zijn steentje bij en anticipeert goed op een diepe bal van Bart Langenhuijzen door deze goed in te schatten, hij dribbelen door en rond bekwaam af 0-7. Ik zat al aan een zevenklapper tegen Gassel te denken als in de 89e minuut Thomas Mertens zijn 2e en hard werken in de spits afrond met een bekeken bal 0-8.

Niet lang daarna fluit de scheidsrechter af en is de deelname aan nakompetitie voor promotie een feit. Een mooi moment voor trainer/coach Eus Marijnissen en de spelers die samen (ook tijdens de Corona pandemie) hard gewerkt hebben en er in zijn blijven geloven dat deze prestatie mogelijk zou zijn in het eerste volledige jaar in de 4e klasse. Met behulp van ook de overige staf hebben ze samen voor dit historische feit bij FC de Rakt kunnen zorgen.

Nog nooit heeft het standaard team van FC de Rakt, wat het uithangbord van een voetbalclub moet zijn zo hoog gestaan. Een feestje waard, en de trouwe supporters rondom het veld bejubelde natuurlijk hun helden die trots het veld verlieten om het in de kleedkamer verder te vieren. Daarna richting Uden waar de thuisblijvers natuurlijk al op de hoogte waren gebracht van dit heugelijke feit. Een geweldige ontvangst in de kantine was wat het team ten deel viel. Na deze overweldigen ontvangst  maar niet heus werd er koers gezet richting de Pepper voor een etentje en een gezellige avond.