FC de Rakt blijft op koers en wint bij Juliana Mill met 0 -2

Juliana Mill 1 (zon)

0 - 2

FC de Rakt 1 (zon)

Competitie

4e klasse H

Datum

15 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

F.H. Habraken

Accommodatie

Sportpark Juliana-Verweijen ICT
Langenboomseweg 7
5451JH
MILL
tel. 0485-452139

Verdediger Cas Willems was er weer bij in tegenstelling tot Jorg Verhoeven die donderdag geblesseerd uitviel. Levi van Beek en Rens van de Rakt konden weer starten in de basis wat goed uit kwam omdat de O19 spelers op zaterdag nog hun eigen wedstrijd hadden gespeelt.

De wedstrijd begon aardig in evenwicht zonder echte grote kansen voor beide teams. Geleidelijk zag je FC de Rakt meer aandringen en kwamen er wel grotere kansen. In de 27e minuut leverde dat dan ook een terechte voorsprong op. Rens van de Rakt wint zijn duel aan de linker zijlijn en speelt de bal naar binnen waar Thomas het overzicht houdt en op zijn beurt Levi van Beek aanspeelt die direct Melih Polat op de rand 16 aanspeelt waar hij de actie maakt, vrij komt en de bal onhoudbaar binnen schiet 0-1  

Daarna blijft FC de Rakt de betere ploeg en scoort zelfs voor rust nog de 2-0. Vanwege een drinkpauze en wat blessure behandelingen kwam er nog wat extra tijd bij en zodoende was er in de 48e minuut nog een hoekschop vanaf rechts die schitterend indraaiend genomen werdt door Levi van Beek en even zo fraai binnen gekopt door centraal verdediger Bart Langenhuijzen. Hij heeft er elk seizoen patent op om regelmatig zijn goaltje mee te pikken vooral als er een hoekschop genomen wordt is hij steevast aanwezig in de 16.

Na rust wordt er niet meer gescoord, FC de Rakt kreeg nog wel 2 grote kansen op de 3-0, maar dat gebeurde niet en dit gaf Juliana Mill nog wat extra moed op zoek naar een aansluit treffer. Maar opnieuw stond de verdediging als een huis en al leek er een overwicht te zijn voor Juliana Mill,  maar grote kansen ontstonden er voor hun niet echt.

Mede door de wedstrijd die donderdag nog was gespeelt, maar ook door het warme weer bracht FC de Rakt in 3 wisselbeurten zijn 5 invallers in het veld. Met de complimenten aan hun werd de wedstrijd gedegen uitgespeeld zodat de uiteindelijke 0-2 overwinning terecht was. De doelstelling komt steeds meer in het zicht en met nog 3 wedstrijden te spelen en de voorsprong op nummer vier zou dat zomaar komende zondag kunnen gebeuren.   

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!