Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC de Rakt verliest met 4-0 bij Vorstenbossche Boys en uitzicht op kampioenschap..

tel. 0413-366582

Het goede gevoel was zowel bij de technische staf als bij de spelers maar dan de wedstrijd. De eerste 10 minuten aftasten de toon zetten van beide partijen. Daarna was FC de Rakt de bovenliggende partij met het meeste balbezit en mogelijkheden om te scoren. Vijf schoten en twee kansen van dichtbij waren het resultaat iets wat VBB prima vond terwijl zij loerde op de omschakeling / counter.

In de 23e minuut een counter over links waar de bal wordt voorgegeven, een handig overstapje bij de eerste paal zorgt er voor dat Jouk Raaymakers  vrij staat op de 11 meter en fraai binnen schiet 1-0. FC de Rakt lijkt het even helemaal kwijt want in de 26e minuut is het opnieuw Jouk Raaymakers die een voorzet vanaf rechts goed controleert bij de eerste paal en iedereen op het verkeerde been zet door de bal achter zijn standbeen door te halen en ziet hoe de bal bij de tweede paal binnen rolt 2-0. De derde kans binnen vijf minuten is een schot dat op de paal komt.

Na die knotsgekke vijf minuten is FC de Rakt weer de bovenliggende partij en krijgt het via spits Thomas Mertens opgelegde kansen maar scoren lijkt het probleem te worden. De 2-0 ruststand is een gegeven maar niet de afspiegeling van de wedstrijd.

Na rust verwachten we een getergd FC de Rakt dat gezien de verhoudingen in het veld meer verdient. 10 minuten dringt FC de Rakt aan maar in de 55e minuut geloof het of niet, een tegenstoot met een voorzet vanaf links komt op het hooft van de langste speler op het veld die ook nog eens niet kan koppen Jordi van Kessel maar hij scoort wel de 3-0.

Bij FC de Rakt zakt het geloof in een goed resultaat nu helemaal weg, van 16 tot 16 gaat er heel veel goed maar of het Vorstebosche boys geen moeite kost, alles wat binnen de 16 meter gebeurt valt in hun voordeel uit. In de 75e minuut een voorzet vanaf rechts en Rick Dortmans schiet deze droog binnen 4-0.

Een gelopen wedstrijd waarin geen eer te behalen viel voor FC de Rakt dat voetballend het beteren team was maar stuiten op de teamgeest, onverzettelijkheid en een supportersschare wat Vorstenbossche Boys in zich heeft. Het kampioenschap lijkt vergeven maar een plek in de nacompetitie voor promotie is nog heel reëel, en daar zullen vanaf nu alle pijlen op gericht worden.