FC de Rakt reageert positief na verlies zondag en wint met 3-0 van SCMH

FC de Rakt 1 (zon)

3 - 0

SCMH 1 (zon)

Competitie

4e klasse H

Datum

5 mei 2022 20:00

Scheidsrechter

J.A. van Geffen

Accommodatie

Sportpark Moleneind
Aalstweg 7
5401ZR
UDEN
tel. 06-46038651

Deze midweekse wedstrijd thuis tegen SCMH kwam te snel voor de zondag uitgevallen verdedigers Rik van de Boom en Cas Willems, het werd opgelost met Jaap van de Rakt centraal , Robin van de Ven als rechtsback en Peerke Kuijpers uit de JO19 linksback. Naast de aanvallende wissels op de bank was daarom een plaats ingeruimd voor een verdediger uit de JO19 Wes van Oort.

Na het verlies van zondag is het zaak om voor de 2e of minimaal de 3e plek op de ranglijst te gaan, dus was winnen belangrijk. De start was dan ook gelijk goed want al in de 2e minuut speelt Robin van de Ven naar spits Thomas Mertens aan de rechterzijde van de 16 en zet snel voor waar de naar binnen gekomen Jorg Verhoeven bekwaam afrond 1-0.

SCMH bijt daarna wel van zich af maar het middenveld speelde sterk met Talha Aydin die zich soms op onnavolgbare wijzen uit de meest moeilijkste situaties draaide. Nick Kruijsen uit de JO19 deed alles wat er gevraagd wordt op zijn positie met speels gemak of dat hij al het hele seizoen daar stond. De ervaring die Bart van Geelkerken heeft stak er weer boven uit  met zeker het moment dat hij Thomas Mertens met een steekpass bedient en de spits faalt niet en scoort in de 19e minuut de 2-0.

In de 38e minuut is het opnieuw Bart van Geelkerken die identiek als bij de vorige goal Thomas Mertens vrij speelt en ook nu haalt hij de trekker over en tekent voor de 3-0. De rust wordt met deze stand bereikt en gezien de kansen is dit niet eens geflatteerd.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn, SCMH deed erg hun best en werkte hard soms tot aan het randje  maar de genoemde verdediging met doelman Brian Vialle gaven niets weg. FC de Rakt kreeg nog genoeg kansen om de scoren te verhogen, want ook Nick Kruijsen steekt moeiteloos de spits weg richting de goal. Daarnaast was hij een voorbeeld in het doordekken en kiezen van de juiste positie. De gehele reserve bank werd nog in 3 wisselbeurten ingebracht met tot slot het debuut van Wes van Oort uit de JO19 en ook hij liet kort maar krachtig zien wat er wordt gevraagd om in het 1e te spelen.

Deze jongens uit de JO19 van trainer /coach Jaap van de Rakt staan bovenaan en spelen de komende weken nog 2 wedstrijden om het kampioenschap. Ze zijn een voorbeeld voor hun teamgenoten om te laten zien dat spelen in het 1e elftal van FC de Rakt hun ambitie moet zijn komende jaren.         

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!