FC de Rakt zet herstel in en wint verdient met 5-0 van Ulysses.

FC de Rakt 1 (zon)

5 - 0

Ulysses 1 (zon)

Competitie

4e klasse H

Datum

24 april 2022 14:30

Scheidsrechter

J. Adu Boahen

Accommodatie

Sportpark Moleneind
Aalstweg 7
5401ZR
UDEN
tel. 06-46038651

Het herstel van de blamage van vorige week moest tegen laagvlieger Ulysses gebeuren. Maar ook hun hebben de punten hard nodig en zullen zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven.

Gegroepeerd probeerde Ulysses in het begin FC de Rakt op te vangen om vandaaruit op de counter gevaarlijk te worden. In de 12e minuut echter wist FC de Rakt een tegenstoot te onderbreken en de ruimte die vrijkwam werd snel gezien door Melih Polat die de bal diep geeft op Thomas Mertens die het keurig afrond 1-0.

Het restant van de eerste helft was qua spel het zelfde beeld, de slordigheden waren er echter nog niet uit zodat de soms goed opgezette aanvallen in de 16 stranden. Pech was er wel voor Bart van Geelkerken die op het half uur zijn bal op de lat zag belanden. Het bleef 1-0 tot aan de rust en gezien de gemiste kansen en de teleurstelling bij de trainer hierover is de hoop gevestigd op de tweede helft.

De tweede helft begint een stuk beter en al in de 49e minuut is er de tweede goal, als een voorzet van rechts door Melih Polat voor het doel in een beweging door Jorg Verhoeven wordt binnen getikt 2-0. In de 60e minuut komt de bal in de 16 bij Nick Kruijsen die via Jorg Verhoeven de bal bij Jaap van de Rakt bezorgd die er wel raad mee weet en snoeihard binnen schiet 3-0

Als de afgesproken wissel van de goed spelende  O19-1 speler Nick Kruijsen door Rens van de Rakt heeft plaatsgevonden pikt hij ook nog zijn doelpunt mee als Melih Polat opnieuw vanaf rechts zijn derde assist geeft richting Rens van de Rakt die feilloos de 4-0 binnen schiet.

Daarna worden in twee momenten de overige wissels ingebracht, in de 86e minuut is er nog een hoekschop die genomen wordt door Jorg Verhoeven en ,, Rik knikt `m er in ,, Het slotakkoord was dus voor Rik van de Boom die met de 5-0 bijdroeg aan het doelsaldo en achterin samen met Bart Langenhuijzen, Cas Willems en Jaap van de Rakt zorgde dat Brian Vialle de nul hield.

Laat deze uitslag vertrouwen geven naar het duel volgende week in Vorstenbosch tegen de V.Boys.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!