Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC de Rakt strand met opgeheven hoofd in bloedstollende duel tegen HVV Helmond voor een plaats in de finale ronden voor promotie, en verliest in de extra tijd met 2-4.

tel. 06-46038651

Goed voetbal weer, heel veel publiek rondom het veld en sociaal media draaide weer als vanouds dankzij Michelle Soldaat. Het duel met HVV Helmond op deze donderdag 16 juni was dan ook een primeur voor FC de Rakt. Voor het eerst in het bestaan werd er voor promotie naar de derde klasse gespeelt. Als nummer twee speelde FC de Rakt dus tegen de winnaar van HVV Helmond – Panningen dat zondag 2 minuten voor tijd met 2-1 werd beslist in het voordeel van HVV. Het duel werd ook bijgewoond door trainer/coach Eus Marijnissen die ook zag hoe moeizaam het soms liep bij HVV.

Goed voorbereid dus, voldoende mensen op de bank, waar Jacky van Boxtel ontbrak vanwege een blessure. Ook HVV had voldoende spelers bij en trad zelfs met vijf andere in de  basis aan dan zondag, je zag dan ook snel dat ze  hier zeker niet minder van werden. De wedstrijd ging dan ook vanaf minuut 1 in de fullpower stand.

Beide teams zochten de aanval met interessante duels op het middenveld om van daaruit kansen te creëren. Rens van de Rakt begint de laatste tijd steevast met veel dreiging en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij na 10 minuten een geweldige kans net niet weet te verzilveren. In de 14e minuut staat hij wel aan de basis als zijn voorzet vanaf links richting Malih Polat gaat op de rand 16 waar de verdediger en de doelman elkaar niet begrijpen zodat Malih er tussen kan komen en met een fraaie lob over de keeper scoort 1-0.

Terwijl HVV met veel afstandsschoten probeert de gelijkmaker te scoren is het in de 32e minuut Thomas Mertens die op weg lijkt naar de 2-0 maar hij stuit op de doelman. In de omschakeling daarna wordt er een overtreding gemaakt op Thomas maar het spel gaat door en uit die pass komt Tonny van de Wijst aan de bal en schuift hem voorbij de keeper 1-1. Het blijft een boeiend gevecht met lichte voorvalletjes zodat er met veel extra tijd de rust wordt gehaald.

De tweede helft blijft het een spektakelstuk het veel strijd en passie van beide partijen. De afstandschoten en kansen voor HVV worden gevaarlijker maar doelman Brian Vialle capituleert niet en houd FC de Rakt in de wedstrijd. Geleidelijk zie je dat deze slijtageslag zijn tol begint te eisen. Vooral bij FC de Rakt wreekt zich toch het zware seizoen waarin spelers wekelijks behandelt moeten worden om te kunnen spelen. Het laatste kwartier komen dan ook de gedwongen wissels. Nick Kruijsen komt voor Rens vd Rakt. en Peerke Kuijpers komt voor Cas Willems. Niet veel later is het ook einde wedstrijd voor de rots in de brandig achterin Rik van de Boom, zware kramp en met kuiten als beton palen als resultaat. Rob van de Ven komt erin samen met Levi van Beek voor Melih Polat.

Van opgeven is geen sprake bij FC de Rakt ze strijden voor een doel en het heeft resultaat want in de 82e minuut stuurt Bart van Geelkerken de bal diep richting Thomas Mertens en de beloning voor zijn harde werken mag er zijn hij scoort overtuigende de 2-1 en de ontlading is dan ook geweldig. Dan in de 85e minuut HVV neemt een hoekschop vanaf rechts en zonder Rik achterin is het Tony van de Wijst die de knik van Rik nadoet en daarmee de 2-2 scoort.

Als ook Jorg Verhoeven begrijpelijk niet verder kan zo kort na het herstel van zijn blessure komt Gino Wijdeven voor hem. Als de extra tijd loopt en de mogelijkheden om te scoren slinken lijkt een verlenging in zicht. In de 94e minuut mag HVV opnieuw een hoekschop nemen vanaf rechts en weer wordt de bal binnen gekopt 2-3. Met de moed der wanhoop, want opgeven is geen optie gaat FC de Rakt op jacht naar de gelijkmaker. Met Bart Langenhuijzen nu in de 16 van de tegenstander als extra aanvaller zijn ze er dichtbij maar meer dan oei en ooh wordt het helaas niet en als we inmiddels al in de 100e minuut zitten is het Ezzo Sabha die nog de 2-4 scoort.

Kort daarna fluit de scheidsrechter af en lijkt de 82e minuut met vreugde alweer heel lang geleden en is er nu alleen maar plaats voor verdriet en verslagenheid. Heel normaal als je hier een heel seizoen hard voor geknokt en gewerkt hebt en de adrenaline van de wedstrijd nog in je bruist. HVV speelde vandaag goed en wordt daarvoor beloont, FC de Rakt toonde daarbij nog veel passie maar de beloning bleef uit en de realiteit dient zich over een maand al weer aan als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, dan weer voor de vierde klasse.

Na de wedstrijd was iedereen aanwezig om rustig onder genot van een drankje de teleurstelling te laten indalen. Al stond het nog wel op een aantal gezichten af te lezen er kon gelukkig ook al weer gelachen worden en daarmee werd het seizoen afgesloten. Rest nogmaals de allergrootste complimenten voor alle spelers en trainer /coach  Eus Marijnissen met staf voor dit geweldige en onvergetelijke seizoen waarin bleek dat we elkaar allemaal hard nodig hebben.

Ook de trouwe lezers van deze wedstrijdverslagen, bedankt en een hele fijne vakantie gewenst.