Pupil van de Week: Jip van der Leest!

22 september 2022 13:45

Bart Kuijpers

De achtjarige Jip van der Leest mag zondag de aftrap doen bij FC de Rakt 1 tegen Festilent 1. Volgens Jip wordt het een spannende wedstrijd die De Rakt nipt met 4-3 gaat winnen.

Jip speelt als verdediger JO9-1, als een soort van laatste man. Spelen om de winst doen ze niet bij de jeugd, dus Jip probeert vooral heel veel lol te maken met zijn vriendjes in het team.
Papa Dirk is trainer van het elftal en zit in de vertrouwenscommissie van de club. De rest van de familie zijn grote supporters van Jip en papa.

Jip heeft het uitstekend naar zijn zin. "Ik vind het heel leuk bij FC de Rakt door het voetballen, de lekkere hapjes in de kantine, het voetbalkamp, het Toontje Verkuijlen toernooi en de afsluiting van het voetbalseizoen", zegt Jip. "En ook het voetbalkamp is echt heel leuk." 

Jip hoopt later een goede voetballer te worden en toch zeker het eerste elftal te halen, maar liever nog wordt hij profvoetballer. "En anders word ik gymleraar", zegt Jip. Messi en Ronaldo zijn daarbij zijn grote voorbeelden. Behalve voetballen heeft Jip weinig andere hobby's. Nou ja, toch wel een beetje: "Ik vind gamen en lezen ook heel leuk." 

Als Pupil van de Week mag Jip zondag de aftrap verrichten bij FC de Rakt 1 tegen Festilent 1. Jip denkt dat het een spannende wedstrijd wordt die De Rakt met 4-3 gaat winnen. Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!