Hullie Speelboerderij Pupil van de Week: Joep de Groot!

31 oktober 2019 19:00

Bart Kuijpers

De zevenjarige Joep de Groot is de nieuwe Pupil van de Week. Zondag mag hij de wedstrijd tussen FC de Rakt 1 en Nederwetten aftrappen.


Joep speelt in JO8-1. Daar speelt hij op meerdere posities, maar vooral op het middenveld. Hij heeft ook al gescoord dit jaar. Maar hij kan niet alleen voetballen, soms vervangt hij ook keeper Mees. Hij heeft veel vertrouwen in zijn team. “Ik denk dat we dit jaar wel kampioen kunnen worden. We hebben een goed team en kunnen goed samen spelen”, zegt Joep, wiens vriendje Noud van Osch ook in het team zit.

 Joep heeft een zusje van 4, Pien, zij is nog iets te jong maar vindt voetballen wel heel leuk. Joep zijn grootste fan is opa Jos. Die komt naar alle thuiswedstrijden. Papa traint de keepers van JO8-1 en JO8-2 en helpt met het organiseren van het jeugdtoernooi. Mama draait kantinediensten.

Joep vindt De Rakt een hele leuke club. “We hebben leuke trainers, Jeroen en Hugo. Ik vind vooral de techniektraining van Ryan heel leuk”, zegt Joep, die hoopt later in het eerste elftal te komen. Niet alleen het voetballen vindt hij leuk. “Ook het zaalvoetbal in de winter vind ik leuk. Maar ik ga ook graag buiten spelen met vrienden, of met mijn papa naar PSV. En ik speel ook graag mindcraft en mariokart”

Joep, die op school vooral rekenen leuk vindt en later als hij groot is timmerman wil worden, heeft PSV als favoriete club. “Steven Bergwijn is mijn favoriete speler, die vind ik supergoed.”
Hij heeft er alle vertrouwen in dat het publiek zondag een leuke wedstrijd te zien krijgt. “Ik denk dat FC de Rakt met 3-1 gaat winnen van Nederwetten.”

Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!