Pupil van de Week: Jurre Bongers! - FC de Rakt

Pupil van de Week: Jurre Bongers!

30 november 2022 10:00

Bart Kuijpers

Jurre Bongers mag aanstaande zondag als Pupil van de Week de aftrap verrichten bij de wedstrijd tussen FC de Rakt en SIOL. De achtjarige aanvaller van JO9-2 denkt dat ons eerste elftal met 1-0 gaat winnen.

Jurre speelt het liefst in de aanval. Hij heeft dit jaar al meerdere keren gescoord en hoopt dat ze kampioen worden. Het is een heel leuk team, met allemaal vriendjes, zegt Jurre, zoals Siem, Ryan en Teun. "Al mijn vrienden spelen in JO9-1 of Jo9-2, dat is heel leuk." 

De papa van Jurre is samen met Remco de coach van het elftal. Hij heeft ook twee zussen, maar die spelen hockey. Jurre wil later zeker bij het eerste elftal komen, want wie wil dat nou niet?

Maar in de jeugd is het nu ook al heel leuk. "Ik vond het jeugdkamp echt super leuk en ook het eigen toernooi was leuk", zegt Jurre. Niet zo raar dat hij dat vond: hij won daar de penaltybokaal. 

Andere sporten doet Jurre niet, maar hij heeft wel hobby's. Zo speelt hij graag met Lego of gaat hij spelen en voetballen bij De Rakt of bij de Molen van Jetten. 

Hoe de toekomst wordt, weet hij niet. Maar hij weet wel wat hij wil worden. "Profvoetballer of bij de politie en dan in het eerste van De Rakt", zegt Jurre. Als hij mag kiezen waar hij profvoetballer wordt dan het liefst bij zijn favoriete club Ajax. "Gewoon omdat de de beste club is." Tadic en Antony zijn Jurre's favoriete spelers. 

Met heel veel plezier is hij zondag Pupil van de Week. Jurre denkt dat het een spannende wedstrijd wordt, die De Rakt met 1-0 wint.

Delen

Lees meer over:
pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!