Facebook Toestaan Niet toestaan

Sprookje Vrouwen 2 duurt voort!

27 januari 2023 14:30

Henk Vissers

Vrouwen 2 mag nog blijven dromen voor een plek in de bekerfinale, opponent Maaskanste Boys werd afgelopen dinsdag met 0-2 aan de kant gezet in Maren-Kessel!

Afgelopen dinsdag is FC de Rakt VR2 uitgerukt naar Maren-Kessel voor de achtste finale van de beker. De aftrap tegen Maaskantse Boys VR1 vond plaats om 19:30.

Onze dames 2 ging met spanning de wedstrijd in. Met maar 1 training na de winterstop de eerste wedstrijd spelen, en dan ook nog een belangrijke. Want zij als spelers uit de 6e klasse mochten het deze keer opnemen tegen een 5e klasser. De dames begonnen vol motivatie aan de eerste helft.

Het harde werken werd beloond en Femi van den Nieuwenhuizen zette de Rakt al snel op een 0-1 voorsprong. In de rust werden alle dames weer op scherp gezet door hun gemotiveerde trainer Matthijs van de Wiel. Hierdoor werd al snel na rust het tweede doelpunt gemaakt. Indy van Hooft maakte deze wedstrijd na een lange afwezigheid i.v.m. blessure het tweede doelpunt voor de Rakt en zette hen daarmee op een 0-2 voorsprong. De verdediging stond op scherp waardoor er bijna geen bal doorheen kwam. Als er dan wel een bal doorheen kwam had de Rakt nog niks te vrezen, want keepster Jet van Dam had alle ballen klemvast.

Ook Frank de Bruijn was mee naar Maren-Kessel gegaan. Dit keer niet al scheidsrechter, maar als grensrechter om zo dames 2 te ondersteunen.
De dames hebben hard gewerkt om de 0 te houden en dit is gelukt! Als 6e klasser is ons stuntteam vrouwen 2 weer een ronde verder gekomen in het bekertoernooi. Op naar de kwartfinale!