Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

2e, 4e en 5e door in beker! 3e helaas uitgeschakeld.

27 oktober 2023 10:30

Afgelopen week hebben Fc de Rakt 2, 4 en 5 zich geplaatst voor de volgende ronde in de beker.

Afgelopen week stond bij FC de Rakt in het teken van de bekerwedstrijden.
Liefst 4 ploegen kwamen in actie.

FC de Rakt 5 speelde afgelopen zondag al en won relatief eenvoudig met 1-4 in Erp.
De ploeg van coach Bas Aarts kwam geen moment in de problemen en behaalde met gemak al een 0-3 ruststand.

Lastiger was het voor FC de Rakt 3 wat dinsdag thuis speelde tegen SIOL 2, de bekerwinnaar van afgelopen seizoen.
Tijdens de warming-up ging het echter mis met de veldverlichting op het hoofdveld.
Kortsluiting zorgde voor oponthoud. Omdat ter plekke op zo'n korte termijn repareren niet mogelijk was kon na enig overleg met veel dank aan FC Uden aldaar gespeeld worden.
De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Maar met snelheid en meer dynamisch spel wist Fc de Rakt terecht een 1-0 voorsprong voor rust te bereiken. In het tweede bedrijf wist SIOL snel de opgelopen schade te herstellen want binnen 10 minuten wisten ze twee maal het net te vinden.
SIOL scoorde 20 minuten voor tijd de 1-3 en dat leek de beslissing te zijn. FC de Rakt 3 richtte zich echter op en wist in blessuretijd nog de 2-3 aan te tekenen. Helaas viel de aansluitingstreffer te laat en bekert SIOL verder.

FC de Rakt 4 had ook een avondwedstrijd, op woensdag. De lampen waren dankzij Martijn Raaijmakers weer functioneel, bedankt Martijn!
FC de Rakt 4 wist in een leuke bloedstollende wedstrijd Rhode 5 te verslaan na een 1-1 eindstand.
Nadat het 4e in de reguliere speeltijd nog een penalty had gemist wisten de mannen in de penaltyserie echter wel orde op zaken te stellen derhalve bekert ook het 4e door.

FC de Rakt 2 tenslotte had net als het 4e een boeiende bekerwedstrijd, de tegenstander  op donderdag was Schijndel 3. Met Salem Rasho als uitstekende arbiter, werd een sportieve wedstrijd in het voordeel van FC de Rakt 2 in de tweede helft beslist door een puik afstandschot (ging via rebound bij de eerste paal binnen) van Sil van den Broek.