Hullie Pupil van de Week: Mees Sidler!

14 september 2020 20:45

Bart Kuijpers

Eigenlijk zou Mees Sidler als pupil van de week de wedstrijd tegen WHV aftrappen. Maar dat was buiten het coronavirus gerekend. Zondag wacht de herkansing als het eerste elftal - een klasse hoger! - speelt tegen Cito uit Oss.

Mees is zes jaar oud en speelt in JO8-1. Hij is de keeper van het team, maar heeft toch al gescoord bij de penalty’s ná de wedstrijd. Mees vindt het leuk in JO8-1. “Ik heb allemaal vriendjes in het team en daarvan is Jari de Reus mijn beste vriendje”, zegt Mees, die denkt dat zijn team nog kampioen kan worden.”

Mees heeft geen broertjes en zusjes die voetballen bij de club. “Maar mijn papa is, supporter en coach, samen met de papa van Jari.” Mees vindt FC de Rakt de leukste club van Uden. Vooral omdat er zoveel georganiseerd wordt. “Ik vind het voetballen met de zwarte pieten, het ouderentoernooi bij de Sint Jan en het schaatsen bij Uden on Ice erg leuk.” Jari hoopt nog lang bij de club te blijven. Het liefste is hij later tegelijkertijd keeper van FC de Rakt en het Nederlands Elftal. En heeft hij de winkel van zijn mama overgenomen.

Mees zijn favoriete club is Feyenoord, waar hij met zijn papa vaak naartoe gaat. Zijn favoriete spelers zijn Jörgensen, Berhuis, Kokcu en Ter Stegen. En thuis speelt hij of Fifa20 of met de bal, zowel binnen als in de tuin, want voetballen vindt hij het allerleukst. “En al helemaal bij De Rakt.”

Zondag is hij als Pupil van de Week bij de eerste wedstrijd van het seizoen. En ondanks dat De Rakt nu een klasse hoger speelt, denkt Mees dat de wedstrijd tegen Cito gewonnen gaat worden! 

Delen

Lees meer over:
hullie pupil van de week

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!