Aalstweg 7
5401ZR
UDEN
tel. 06-46038651

Een wedstrijd met een vliegende start en een winnende eindspurt van FC de Rakt met daar tussen in twee teams die wilde winnen met veel strijd en arbeid.

Al na 1 minuut komt FC de Rakt op voorsprong als Peerke Kuijpers de bal vanaf links bij Thomas Mertens bezorgt die vrij voor de keeper komt en scoort 1-0. In de 7e minuut krijgt Thomas Mertens opnieuw de bal, dit keer een beetje aan de zijkant in de 16. Hij houdt overzicht en bedient Melih Polat op maat zodat hij de bal maar binnen hoeft te tikken 2-0. Toch krijgt deze vliegende start al snel een knauw want in de 9e minuut is er een overtreding in de hoek van de 16 en scoort Bas Thijssen namens Achates de 2-1.

Het blijft daarna een wedstrijd die vaak op en neer gaat van 16 tot 16 met de beste mogelijkheden voor FC de Rakt. Toch is het in de 38e minuut Achates dat de gelijkmaker scoort, uit een hoekschop vanaf de rechterkant is het Yannick Schouten die van dichtbij kan binnen schieten 2-2. Hiermee is Achates weer terug in de wedstrijd, het wordt ook de ruststand.

Na rust blijft het een levendige wedstrijd met voldoende kansen aan beide zijde maar de beste toch weer aan FC de Rakt zijde. Als in de 57e minuut Jaap van de Rakt en Guus van Kessel niet fit genoeg meer zijn worden zij vervangen door Finn Kuipers en debutant Mans Verwaaijen. Normaal nog uitkomend in de JO19 van trainer/coach Jaap van de Rakt vervangt hij hem vandaag en maakt hiermee op 18 jarige leeftijd zijn debuut in FC de Rakt 1.

In de 77e minuut is er weliswaar een licht vergrijp in de 16 bij FC de Rakt maar voor de scheidrechter voldoende om er een strafschop voor te geven. Opnieuw mag Bas Thijssen aanleggen voor deze penalty en ook deze benut hij waardoor Achates op een 2-3 voorsprong komt. FC de Rakt geeft zeker nog niet op en Gino Wijdeven komt nog voor Levi van Beek. Als we echt in de slotfase zitten gaat Rik van de Boom mee naar voren voor extra stootkracht. In de 89e minuut als iedereen bij een hoekschop in de 16 staat is het juist Thomas Mertens die er buiten blijft en op formidabele wijzen de afvallende bal als een raket via onderkant lat binnen schiet 3-3

Deze late gelijkmaker voelt wel als een opluchting, maar er is nog extra tijd en FC de Rakt zet nog maar eens extra aan. Jorg Verhoeven probeert het nog maar eens van afstand en ziet de bal richting Thomas Mertens gaan die echter niets hoeft te doen want de verdediger bij hem kopt de bal niet weg maar achterover in zijn eigen doel 4-3. Opnieuw dus een late ontsnapping voor FC de Rakt dat op deze manier op koers blijft voor de tweede plek.