5476LZ
VORSTENBOSCH
tel. 0413-366582

FC de Rakt 5 begon vanaf september als een raket in de competitie en beker.

Alleen tegen Herpinia werd verloren in de beker poule maar doordat FC de Rakt vervolgens van Udi won mocht het toch door bekeren.

Overwinningen achtereenvolgens tegen Erp, SV Olland en HVCH 10 bracht FC de Rakt 5 zelfs tot aan de achtste finale, hierin werd helaas verloren van HVCH 15 wat liefst 5 spelers van HVCH 3 had meegenomen, hoezo competitie vervalsing…

Enfin, onze mannen lieten zich er niet door uit het veld slaan. Alleen tegen Rhode werd met veel pech verloren, niet alleen de wedstrijd, 0-1, maar ook Daan Vesters verloren we als veldspeler voor de rest van het seizoen na een dubbele beenbreuk, erg balen!

Voor de winterstop werd op de thuiswedstrijd tegen Rhode na alles gewonnen, na de winterstop werd eerst nog gelijk gespeeld tegen het stugge HVCH en het onberekenbare FC Uden waar we mede door de arbitrage een overwinning zagen vervliegen. Maar half februari krabbelde FC de Rakt 5 weer op en won het tegen Vorstenbosch en FC Uden.

De 2 naaste concurrenten werden volledig terecht op sportieve wijze aan de kant gezet.

Vele afgelastingen zorgden wel voor oponthoud in de race, o.a. Vorstenbosch , Boekel Sport en EGS uit werden soms meermaals afgelast net als de thuiswedstrijd tegen SCMH. Gelukkig gingen de wedstrijden tegen Blauw Geel en Vorstenbosch uit wel door.

Vorstenbossche Boys uit op pasen, een kraker op papier, het verschil was 2 punten op de ranglijst met goede perspectieven bij winst omdat Rhode, de koploper, de laatste weken punten aan het morsen is.  FC de Rakt 5 startte voortvarend met aanvallen op het doel van de thuisclub. Vorstenbosch was ook gevaarlijk op de counter. Roy Timmers tikte op een bekeken voorzet al vroeg in de wedstrijd de 0-1 binnen. Nog binnen het kwartier werd het 0-2. Onze buitenspeler Bart werd geblokkeerd in de zestien van VBB met een strafschop tot gevolg. Tijn, koel als altijd klaarde het karwei en zo namen we een aangename voorsprong. Vorstenbosch werd feller, soms ook wat gefrustreerd omdat het niet meezat. Dat bleek ook wel toen de nr 14 van VBB een riante kans mistte uit een strafschop. Hij had deze zelf versierd door zich voor verdediger Jaap te gooien die ongelukkig hierdoor niet de bal speelde maar de aanvaller raakte.

De correct fluitende scheidsrechter van VBB gaf dan ook terecht een penalty , maar tot ieders verbazing ging deze dus ruim naast. Vlak voor rust was het weer Roy die opstoomde naar de Vorstenbossche goalie. Hij werd toch wel een beetje smerig van achter aangetikt, een 2e penalty voor de Rakt volgde. Tijn schoot opnieuw de penalty beheerst binnen.

De 1e helft was van beide team de beste helft. We mochten met een 0-3 ruststand rustten, wat een weelde! Wel werd er op gehamerd dat Vorstenbosch nog wel eens terug kon komen. Als team zijn wij wellicht iets beter qua voetbal, maar de gastheren gooiden ook nu opnieuw weer genoeg strijd in het duel. Zo’n 20 minuten voor tijd waren we even niet alert en kon een aanvaller vrij voor keeper Ruud binnen koppen vanaf de 5 meter lijn. Vorstenbosch ging er , mede gesteund door een grote schare supporters weer in geloven. Het werd spannend en we moesten vaker alle zeilen bijzetten. De 2-3 viel dan ook in de 89e minuut. Zou het slotoffensief op tijd zijn gekomen voor Vorstenbosch? Uiteindelijk gelukkig niet want we wisten gelukkig nog een gevaarlijke vrije trap en corner door te komen. Vorstenbosch heeft op een geweldige manier strijd geleverd en het ons moeilijk gemaakt, complimenten daarvoor. Gelukkig hebben wij in de 1e helft het verschil gemaakt en het gaatje kunnen slaan waardoor we de komende weken richting een mooie einde van het seizoen kunnen werken. 5 verliespunten minder dan koploper Rhode, dat biedt perspectief maar er zijn nog 8! Wedstrijden te spelen. Kortom kopjes erbij houden.

Mannen van de wedstrijd waren doelman Ruud en aanvaller Roy. Maar ook als team hebben we een uitstekende prestatie geleverd!