UDEN
tel. 06-46038651

Een prima start van de competitie voor het gemotiveerde FC de Rakt dat meteen in hun eerste thuiswedstrijd een titelkandidaat trof in Siol uit Cuijk. Siol ambieert dit en voetballend is het een aardig team maar de werklust en de wil om te winnen deed FC de Rakt boven hun ambities uitstijgen.

Siol verschool zich voorafgaande aan geblesseerde spelers maar daar kamt FC de Rakt ook mee en zonder de nog niet gehele fitte aanvoerder Bart van Geelkerken op de bank gaan de jongens die wel kunnen spelen als een team van start.

In de 14e minuut is er een prima voorzet vanaf links door Jorg Verhoeven waarop spits Thomas Mertens perfect reageert en de bal onhoudbaar binnen kopt 1-0. In de 27e minuut komt de voorzet van af de rechterkant door back Robin van de Ven, onder druk van Thomas levert de panieksituatie een eigen doelpunt op van Siol en staat het 2-0.

Heel lekker voor de spelers om binnen het half uur op 2-0 te staan maar dat Siol wel degelijk spelers heeft om goed te kunnen voetballen bleek in de 34e minuut als er wat ruimte ontstaat aan de linkerkant in de 16, waar Mateja Mujkic opduikt en in alle vrijheid de aansluittreffer 2-1 in de verre hoek via de paal binnen schiet.

Belangrijk is het daarna in de 40e minuut, als FC de Rakt orde op zaken stelt door eerst de 3-1 te scoren via Thomas Mertens die diep wordt weggestuurd door een pass van eigen held door Robin van de Ven en vrij voor de keeper geen fout maakt en de scoort. In de 43e minuut wordt er een vrije trap vanaf links die door Jorg Verhoeven in de 16 wordt getrapt, hun keeper twijfelt en een verdediger beroerd de bal zodanig dat de mee opgekomen Robin van de Ven de bal bij de tweede paal kan binnen koppen 4-1.

Ongekend, deze 4-1 ruststand, met Robin van de Ven in de hooftrol door bij 3 van de 4 doelpunten betrokken te zijn,  terwijl hij in het begin nog weifelend ingreep als verdediger, dit tekent de kracht van een FC de Rakt speler.

Na rust is het wel weer even zoeken naar wat te doen, een doelpunt van Siol kan ze weer hoop geven dus zijn de eerste 20 minuten naar rust aan de voorzichtige kant. En zowaar een handsbal in de eigen 16 levert Siol een strafschop op die goed wordt ingeschoten door Selim Sahinturk 4-2.

Maar net als voor rust reageert FC de Rakt snel, als Jorg Verhoeven onreglementair wordt gevloerd in de 16 krijgt men de verdiende strafschop die Thomas Mertens feilloos er in schiet 5-2. Daarna zijn er nog enkele grote kansen. Een prachtige voorzet van Melih Polat bereikt de vrijstaande Jacky van Boxtel die zijn gerichte kopbal toch aan de verkeerde kant van de paal ziet gaan. Zijn revanche mag er zijn want in de 78e minuut is zijn afgemeten voorzet wel besteed aan de aanvoerder van vandaag Bart Langenhuizen , hij kopt schitterend raak 6-2.

Een gedroomde start van de competitie natuurlijk, waaraan een goede voorbereiding ten grondslag ligt, laten we dat niet vergeten, samen gedaan en nu fit blijven en volhouden. Het is nog lang en ver naar Mei 2022 waarbij we elkaar nog hard nodig hebben.