FC de Rakt 4 kampioen na spannende week

FC de Rakt 4 (zon)

3 - 1

WHV 3 (zon)

Competitie

6e klasse 49

Datum

24 april 2022 10:00

Scheidsrechter

H.P.J. Vissers

Accommodatie

Sportpark Moleneind
Aalstweg 7
5401ZR
UDEN
tel. 06-46038651


Na een bloedstollende week is FC de Rakt 4 kampioen geworden. Eerst was daar een heuse thriller op donderdag waarin Rhode op het scherpst van de snede speelde en niet wilde capituleren tegen de aanstaande kampioen. Met spelers van hogere teams trachtten de roodhemden de thuisploeg een halt toe te roepen. Lang hielden de bezoekers dit spelbeeld vol maar een kleine twintig minuten voor tijd werd “gastspeler”Roy Timmers in de “zestien” van Rhode gevloerd, penalty! Beheerst maakte Gijs Willems gebruik van dit buitenkansje, 1-0. Nadat een tegenstander nog rood kreeg voor een wilde tackle op aanvoerder Harm van Kessel en Roy Timmers niet lang daarna voor de 2-0 tekende was het pleit uiteindelijk beslecht. Een forse horde richting de veelbesproken kampioenswedstrijd was genomen.

Zondag 24 april was de datum dat het moest gaan gebeuren. Thuis tegen het Loosbroekse WHV 3.

Een groot gedeelte van de spelers werd ooit nog door clubicoon Jopie van Lanen getraind als pupil en later door vaste linksback van het eerste, Jaap van de Rakt. Veel familieverbindingen in het team, broertjes van den Broek, van den Elzen, van Kessel en ook neven of schoonboers, een hecht team vormt het 4e. Dit was de dag, nu moest het gaan gebeuren.

Na de thriller van afgelopen donderdag was men er nog niet direct gerust op. Coach Stijn Braam stuurde de sterkst mogelijke opstelling het veld in. Jur van den Broek was speciaal terug gehaald om een belangrijke rol te hebben en deel te nemen aan de belangrijkste wedstrijd uit wellicht de gehele carrière van alle Blauw-Witten van het “vierde”. Hoe vaak komt het voor dat een senioren team van FC de Rakt kampioen wordt. Het meest op het netvlies ligt het kampioenschap van het 2e ruim 10 jaar geleden en nog verser het kampioenschap van het “derde” enkele jaren terug toen zij ternauwernood op doelsaldo Boerdonk voor bleven in de eind rangschikking. Dit maal zou het niet zo spannend worden, over het gehele seizoen gezien dan want de concurrentie staat meer dan tien punten achter. Maar een kampioenswedstrijd winnen is toch weer een prestatie op zich. Niet alleen wil je de titel pakken die voor het grijpen ligt, maar je hebt ook nog te maken met de druk van buiten, alle ouders, broers, zussen, vrienden, vriendinnen en clubmensen langs de kant dat moet enorm zijn geweest. Een misstap zou zeer zonde zijn met een DJ die al zijn apparatuur had uit gestald in de kantine en alle shirtjes die bedrukt klaar lagen en alle andere zaken die te wachten staan….

De wedstrijd dan, een minuut stilte vooraf vanwege het overlijden van een zeer dierbare van een van de spelers. Een traan, een blik in de lucht of naar de grond. Een mooi eerbetoon maar ook een moment wat de kampioenswedstrijd een extra dimensie zou geven. De wedstrijd werd er nog specialer door. Gelukkig was van begin af aan duidelijk dat WHV sportief de koploper wilde bestrijden. Geen vervelende schoppen etc. Natuurlijk deed WHV er alles aan om het FC de Rakt wel zo moeilijk mogelijk te maken. Aanvankelijk startte FC de Rakt goed en kwam het al snel via Sil van den Broek op 1-0 voor uit een corner. Echter wist  de thuisploeg het verschil niet direct uit te bouwen en bleef WHV in de wedstrijd. Na een foute pass achterin profiteerde WHV optimaal en werd de wedstrijd via de 1-1 weer totaal onnodig spannend. Gelukkig kwam er snel een reactie via het hoofd van Tim van den Elzen, uit een voorzet, die de 2-1 tegen de touwen werkte. WHV hield vervolgens stand en bij rust was het verschil dan ook maar 1 doelpunt.

Na rust bracht coach Braam andere spelers waaronder de rappe aanvaller Coen van den Boogaard. Ook de jongste Van Kessel telg, Koen werd gebracht net als weer eentje van Van den Elzen, Jelle. FC de Rakt domineerde, speelde grotendeels op de helft van de tegenstander maar de mannen in het Geel-Zwart bleven gevaarlijk met hun counters. Even leek het mis te gaan bij een lichte touchering. De WHV spits verstapte zich maar werd hij nu wel of niet geraakt…. Het spel golfde verder. Met nog een publiekswissel voor Stefan en de entree van Koen van de Lokkant en vaste “vlagger” Harrie van den Elzen in de slotfase. Lang leek de wedstrijd op 2-1 uit te monden. Gevaarlijk, want bij een gelijkmaker van WHV zou er geen feest volgen. En daar was hij opeens, vliegensvlug speelde hij enkele tegenstanders voorbij op weg richting doel. Coen van de Boogaard, die de aanval met een enorme uithaal wist af te ronden, bracht de zege in veilige haven, eindelijk was daar de 3-1! Een enorme ontlading was het gevolg, alles en iedereen van het 4e viel over elkaar heen, wat een prachtig moment!

WHV wilde direct al het spel beëindigen maar dat feest ging niet door, eerst moest afgetrapt worden zodat captain Harm van Kessel gefeliciteerd kon worden met het kampioenschap. Hierna werden fakkels ontstoken en kon het feest beginnen.

FC de Rakt 4 van harte proficiat met het kampioenschap!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!