Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC de Rakt wint overtuigend met 5-1 van Achilles Reek en eindigt als nummer 2 in de competitie 4H.

tel. 0486-474367

Voor alle duidelijkheid deze wedstrijd is omgedraaid dus FC de Rakt speelt volgens papier knvb en dit verslag thuis, maar is gespeelt bij Achilles in de Reek.

Voor de tweede plaats in de 4e klasse H volstond vandaag een gelijkspel, dit om in de nacompetitie de kortste route te hoeven afleggen naar eventuele promotie naar de derde klasse.

Iedereen is er toch wel mee bezig !! Tegen wie spelen we in de nacompetitie voor promotie. Vandaag vallen de beslissingen en voor FC de Rakt is het zaak om de tweede plek op de ranglijst veilig te stellen. Gebrand waren ze hier zeker op, misschien wel te, of was het toch ook wel het lange weekend met allerlei activiteiten waardoor het in het begin oogde of dat er spelers waren met pap in de benen.

Ondanks dat helpt het enorm als je scoort, en dat gebeurt al in de 7e minuut als een afvallende bal na  een voorzet op de rand 16 voor de voeten valt van Bart van Geelkerken die controleert en vol met de wreef de bal in de touwen jaagt 1-0. In de 12e minuut krijgt Achilles een penalty nadat een verdedigende fout niet op de juiste manier zou zijn hersteld. Doelman Rob Linders komt hiervoor naar het ander strafschop gebied en schiet de penalty  binnen 1-1.

In de 19e minuut wordt Thomas Mertens onreglementair gestuit even buiten de 16 aan de linkerkant van het doel. Als Thomas weer is opgelapt neemt hij zelf deze vrije trap en met veel precisie krult hij deze bij de eerste paal binnen terwijl de doelman, gezien zijn positie deze in de verre hoek had verwacht 2-1. Voor rust lukt het niet meer om te scoren ondanks nog wat kansen maar nog niet alle pap was eruit gelopen zodat het dan maar in de tweede helft beter moest.

En de tweede helft begon dan ook een stuk overtuigender want al na 2 minuten was het raak. Met een mooie pass van Jorg Verhoeven stelt hij Melih Polat in staat om van buiten de 16 de bal met een fraaie lob over de uitlopende doelman te plaatsen zodat de bal in het lege doel valt 3-1. In de 51e minuut staat Thomas Mertens aan de basis door de bal vanaf rechts naar binnen te plaatsen waar Bart van Geelkerken mee is opgekomen en de bal van buiten de 16 opnieuw hard binnen knalt 4-1.

In de 58e minuut is het de beurt aan Rik van de Boom die de hoekschop vanaf links genomen door Bart van Geelkerken fraai op zijn Riks binnen knikt 5-1. De wedstrijd is dan gespeelt en ook de maximale wissels worden aangebracht zodat zoveel mogelijk spelers speeltijd in de benen hebben richting de nacompetitie. Onder hen dus ook Naill McColm die al van ruim voor de winterstop geblesseerd was.

Gescoord werd er niet meer al kreeg Bart Langenhuizen die normaal vaak met het hooft scoort nog een dot van een kans voor zijn voeten. Dat hij deze kans verbruide hoorde ik langs de kant kwam omdat hij zijn kruit verschoten had, hij is afgelopen vrijdag namelijk getrouwd. Proficiat Bart.

Na alle felicitaties en complimenten die spelers en staf de afgelopen week hebben mogen ontvangen van vele clubleden en mensen om zich heen voor het behalen van de nacompetitie dus nu ook de belangrijke tweede plaats. Het feestje van afgelopen weekend werd in de kantine nog wel eventjes dunnetjes overgedaan en besloten met een proost op de aanstaande titelstrijd voor promotie.

De focus is vanaf nu gericht op de eerst volgende thuis wedstrijd 16 juni. Ze gaan daarin met en voor elkaar strijden om in die alles bepalende finale wedstrijd op neutraal terein te komen en winnen voor promotie naar de derde klasse. De komende week zal er zeker door de club veel aandacht aan worden besteed om deze historische wedstrijden onder de aandacht te brengen. Terwijl elk FC de Rakt lid er naar uitkijkt mag  ook heel Uden weten dat FC de Rakt trots is op deze unieke prestatie en ervaring bovendien.