6e sluit seizoen af met een traan en een lach!

FC de Rakt 6 (zon)

3 - 3

EGS'20 10 (zon)

Competitie

6e klasse 53

Datum

29 mei 2022 12:30

Scheidsrechter

H.P.J. Vissers

Accommodatie

Sportpark Moleneind
Aalstweg 7
5401ZR
UDEN
tel. 06-46038651

Eindelijk was daar de laatste wedstrijd van het seizoen, wat smachtten we er naar zullen verschillende spelers gedacht hebben. Gelukkig wel tegen EGS waar we een dikke maand terug gezellig bij de heenwedstrijd al een klein feestje mee gevierd hebben.

Ja ook onze “loco loco” boy Daan, de oudste van de Poulussen brothers, is er klaar mee. Maar niet alleen met dit seizoen, hij hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Nooit meer “getreiter naar de tegenstander” of “betweterige opmerking” naar de scheidsrechter. Nog 1 keer zouden we met Daan volle bak gaan. Maar niet alleen Daan maar ook Mitchell alias “Ted”, Tom vd Brand en Max ofwel “Stax” namen afscheid. Dennis blijft aan het team verbonden als grensrechter en waterdrager. Maar het grote gemis zal toch ons “Toyke” zijn, ofwel Roy. Na verschillende jaren in de selectie te hebben gespeeld kwam Roy enkele jaren terug dan eindelijk weer bij z’n vrienden, de tuners spelen, maar het 4e waar “nieuwe maatjes” Jord, Matthijs en Sil spelen lokte Royke in de val. Roy speelde mee in de wedstrijd tegen Rhode welke beslissend zou zijn richting kampioenswedstrijd van het 4e tegen WHV. Prompt versierde hij een pingel en tekende zelf ook nog de 2-0 aan waarmee hij zich had ingekocht bij het 4e. Het team van de Tuners zal nooit meer zijn wat het is geweest zonder “Toyke”.

Gelukkig komt z’n neefje Siem, ook een “Timmers telg” het team komend seizoen versterken maar daar later meer over. Niet alleen bovengenoemde namen zouden afscheid nemen tegen EGS, doordat het 5e weer eens was afgelast werd de scheids van het 5e doorgeschoven. Arbiter Martijn Franken, liefkozend vroeger wel eens “Fellaini” genoemd mocht de laatste wedstrijd van Loco Loco Danilo verpesten. Daan had al eens een kaart ontvangen van de onverbiddelijke leidsman en ook “Smitse” heeft een verleden met hem. Toch was er weinig aan de hand deze wedstrijd. Het spel ging gelijk op, zeker met de snelle Hristo. Joeri en Roy in de punt van de aanval.

Een prachtige 1-2 “Jesse schiet die bal naar mij” aanval tussen de jongste Poulussen, Tinus en captain Jesse zorgde voor groot gejuich, Tijn tekende voor de 1-0! EGS kwam daarna weer terug helaas en wist vlak na rust ook de tweede binnen te prikken. Een publiekswissel zat er voor Daan nog niet in met slechts een doelpunt verschil. Het leuke team EGS bleek wel een stugge tegenstander en wilde niet meewerken aan een sportief Rakt feestje. EGS scoorde zelfs de 1-3 en een nederlaag leek dan ook dichtbij in de laatste wedstrijd van het seizoen. Maar we hadden deze wedstrijd al een nieuweling binnen de gelederen. Hij had al een dot van een kans gemist doordat een EGS verdediger in een uiterste poging de bal van de doellijn wist te halen, maar nu was het wel raak. Siem van Oort, die “Timmers telg”  dus wist de aansluitingstreffer te maken en gaf FC de Rakt zo weer hoop. Een goede entree van een van onze aanwinsten voor in het nieuwe seizoen! Toen was het inmiddels wel al zo dat Loco Danilo wel al van het speelveld was verdwenen na een “meer dan terechte rode kaart” als laatste eerbetoon aan onze “klasse speler met fratsen”.

 

Vlak voor tijd mocht ook de arbiter zelf vertrekken, Na 5 jaar diverse elftallen bij FC de Rakt te hebben gefloten klonk het laatste fluitsignaal van Martijn Franken die geheel in stijl met ROOD het veld moest verlaten en werd vervangen door leider/scheids Henk. EGS vond het hierna mooi geweest en dacht met 2-3 te gaan winnen. Echter gingen we nog vrolijk door en was daar na een prachtige maar “echt op zijn identieke wijze” rush van Roy – sleepbeweging Timmers- de kans op 3-3- en die liet hij niet onbenut waardoor Roy ook eindelijk eens voor het 6e scoorde ipv voor andere elftallen 😊. De wedstrijd kabbelde nog even door maar 3-3 was met medewerking van EGS een mooie einduitslag bij deze laatste wedstrijd van een aantal en sowieso van dit seizoen. Na de wedstrijd werd nog lang nagenoten en gefeest, niet door iedereen gewaardeerd, maar het smaakte er niet minder om”. Supporters familie Poulussen en Friends bedankt voor de aanwezigheid en hopelijk zien we jullie ook komend jaar weer want Tijn blijft gelukkig wel voor ons spelen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!